Netočne navedbe v članku Ima kandidat za guvernerja Banke Slovenije Dolenc umazano preteklost?, objavljenem 25. septembra 2018 na spletni strani nova24tv.si

09/25/2018 / Press release

Na spletni strani nova24tv.si je bil 25. septembra 2018 objavljen članek z naslovom Ima kandidat za guvernerja Banke Slovenije Dolenc umazano preteklost? avtorja M.S. Povezava do zavajajočega članka: http://nova24tv.si/slovenija/politika/video-ima-kandidat-za-guvernerja-banke-slovenije-dolenc-umazano-preteklost/. Popravek je bil objavljen 27. septembra 2018.

Avtorju članka sporočam naslednja dejstva:

  • Namigovanja o neprijetni okoliščini, zaradi katere ne bi smel kandidirati ter o tem, da morda nisem moralno neoporečna oseba za mesto guvernerja, ter navedbe, da imam domnevno nečisto oz. umazano preteklost, so neargumentirani očitki, špekulacije in obrekovanje.
  • Pri navedbi »Ob tem je nadvse nenavadno, da je omenil “za te primere, ki jih omenjate”. Dolencu namreč ob postavitvi našega vprašanja nismo navedli nobenega primera, o čemer se lahko prepričate tudi v videu na koncu tega članka," se je zgodil lapsus, ki se lahko primeri vsakomur.
  • Vašo neresnično navedbo, da naj bi me tožili zaradi spolnega nadlegovanja, ostro zanikam. Kot sem pojasnil na javni predstavitvi kandidata za guvernerja Banke Slovenije, proti meni ni vložena nobena tožba, prav tako nisem sklenil izvensodnih poravnav.
  • Tudi neresnično namigovanje, da naj bi protežiral eno od lobističnih skupin – in to na škodo davkoplačevalcev, ostro zanikam. Zagovarjam transparentnost in delovanje v skladu z zakonodajo.

dr. Primož Dolenc,
namestnik guvernerja